ساپورت رایزر

ساپورت رایزر

ساپورت گذاری تأسیسات مکانیکی و الکتریکی در رایزرها یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل ساپورت گذاری در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی است. در سیستم اعمال ساپورت رایزر، نکته حائز اهمیت این است که انتقال و مهار نیروی ثقلی تأسیسات توسط اصطکاک بین تأسیسات و اتصالات نگه‌دارنده آن تجهیز صورت می‌پذیرد. لذا استفاده از اتصال نگه‌دارنده ( ساپورت رایزر ) مناسب نظیر بست­های لوله رایزری نکته‌ای حائز اهمیت است.

در طراحی ساپورت­های رایزری نکات قابل توجهی است که رعایت آنها برای صحت کار الزامی، از جمله پارامترهای تأثیرگذار مهم در طراحی ساپورت، نحوه اتصال ساپورت به سازه رایزر است. در رایزرهایی در مجاورت دیوارهای برشی قرار دارند، بهترین روش اتصال ساپورت به سازه رایزر استفاده از سیستم انکراژ است. در حالی که در بعضی از رایزرها بنا به نوع رایزر نمی‌توان از سیستم انکراژ برای اتصال ساپورت به سازه رایزر استفاده کرد. در این موارد، در سیستم ساپورت گذاری مدرن مدولار، راهکارهای مختلفی وجود دارد که از جمله این راهکارها می‌توان به شاسی کشی فولادی و استفاده از اتصالات پیچ و مهره‌ای اشاره کرد.

در کنار این مسائل، ساپورت­های رایزری می‌توانند در کلاس‌های طراحی استاتیکی و دینامیکی طراحی شوند. در ساپورت­های استاتیکی، هدف اصلی مهار بار ثقلی ساپورت­ها است. ازآنجایی که جهت حرکت تأسیسات در جهت عمودی (در جهت نیروی گرانش) است، مهار بار ثقلی توسط نیروی اصطکاک بین تجهیز و اتصال نگه‌دارنده صورت می‌پذیرد. در کلاس طراحی دینامیکی، معیار طراحی علاوه بر مهار بارهای ثقلی، مهار بارهای جانبی ناشی از زلزله و بارهای دینامیکی است. بارهای دینامیکی وارد به ساپورت در سیستم رایزر می‌تواند منابع مختلفی داشته باشد که عبارت‌اند از:

نیروهای زلزله:  بارهای دینامیکی ناشی از نیروهای زلزله که در هر سه راستا به ساپورت وارد می‌شوند.

بارهای دینامیکی ناشی از حرکت نسبی لوله‌ها

ازآنجایی‌که رایزرها معمولاً در کل طبقات حرکت می‌کنند، بنا به طول آزاد تأسیسات، مهار حرکت طولی تأسیساتی که در معرض انبساط و انقباض ناشی از تغییرات دما قرار دارند، اهمیت پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال، فولاد استاندارد به طور تقریبی با نرخ 0.8” (20 میلی‌متر) به ازای هر 100ft (5/30 متر) طول لوله در دمای 37 درجه منبسط می‌شود. لذا به طور مثال مهار حرکت طولی لوله بر اثر این انبساط و انقباض امری حائز اهمیت است. بدین منظور بایستی از اکسپنشن جوینت، لوپ و فیکس پوینت‌ها استفاده شود که نیازمندی ساپورت گذاری مخصوص است که این بارهای دینامیکی را مهار کند.

ساپورت رایزر

بارهای دینامیکی ناشی از حرکت سیال

در سیستم‌های مکانیکی، معمولاً حرکت سیال در داخل تجهیز موجب ایجاد ضربات و بارهای دینامیکی می‌شود. برای مثال، در سیستم اطفای حریق، در زمان فعال شدن سیستم، حرکت سیال در داخل لوله‌ها، بارهای دینامیکی متعددی به ساپورت­ها وارد می‌کند. ازآنجایی‌که معمولاً در رایزرها، لوله‌های تغذیه‌کننده خطوط وجود دارند سایز تأسیسات نسبت به تأسیسات افقی بالاتر بوده و متعاقباً ضربات و بارهای دینامیکی در این لوله‌ها نیازمند ساپورت و مهار منحصربه‌فرد است.

شرکت فن آوران نصب تاسیسات پارسیان (فن تاپ)

به عنوان تولید کننده در بخش صنایع تاسیسات مکانیکال والکتریکال مفتخریم تولیداتی ملی با قیمت مناسب و کیفیت جهانی را در اختیارتان قرار دهیم.

شرکت فن تاپ ارائه دهنده انواع ساپورت های تاسیسات از جمله  پروفیل های فولادی گالوانیزه ،  لرزه گیر های مکانیکی ،بیم کلمپ ها ، سیستم های فلنج کانال هوا و بست لوله با برند لینکران در سراسر کشور است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *