ساپورت تاسیسات

ساپورت تاسیسات و بست لوله های تولیدی شرکت فن آوران نصب تاسیسات پارسیان (وابسته به گروه صنعتی لینکران) سیستمی پیش ساخته یا مدولار است.  ساپورت تاسیسات لینکران با ویژگی های منحصر به فرد خود که در ادامه همین صفحه مورد بررسی قرار می دهیم ، جایگزین بسیار مناسبی برای سیستم سنتی نبشی و ناودانی در اجرای ساپورت مکانیکی و الکتریکی می باشد.

سرعت و روال ساخت و ساز های عظیم در سطح جهان، هر چه بیش از پیش سیستم ساپورتینگ سنتی در بخش تاسیسات را نیازمند بررسی مهندسی و بازنگریی اساسی تری می کرد.

یافتن جایگزینی مهندسی تر و بهتر از ساپورت سنتی، تغییر در نگرش پیمانکاران ساختمانی اعم از مشاورین، جامعه مهندسین و کارفرمایان محترم را طلب می کرد. ضمن اینکه بحث هزینه ها همیشه مد نظر بوده و باید راه حلی با کیفیت در عین حال مقرون به صرفه پیدا می کردند. سیستم ساپورت تاسیسات به صورت ساپورت مدولار و پیش ساخته همان راه حلی بود که همه مهندسین در موردش اتفاق نظر داشتند . ساپورت تاسیسات مدرن، سیستمی بدون نیاز به جوشکاری با تحمل بار به مراتب سنگین تر و کیفیت و زیبایی بسیار بیشتر چیزی بود که امروزه مورد توجه همه قرار گرفت.

البته  توجه ویژه ای نیز از لحاظ مالی-هزینه ای هم به ساپورت تاسیسات مدرن شد. بررسی های دقیق پارامترهای مختلف  نشان می دهد که این سیستم به مراتب خیلی به صرفه تر از سیستم ساپورت تاسیسات سنتی می باشد.

گروه صنعتی لینکران با توجه به سابقه ای که در زمینه عملیات ساپورتینگ تاسیسات دارد به این نقطه از تولید مصالح نوین صنعت ساختمان علی الخصوص ساپورت پیش ساخته تاسیسات رسیده است که بواسطه تنوع فراوان در محصولات تولیدی ، تمام  نیازهای تاسیسات صنعت و ساختمان پیش بینی شده و قابل تامین است.

تجهیزات ساپورت تاسیسات-فن-آوران نصب تاسیسات پارسیان

با توجه به سوالات فراوانی که در سایت و نرم افزار شبکه های مجازی از فن آوران نصب تاسیسات پارسیان بهترین و بزرگترین برند تولید کننده محصولات نوین صنعت و ساختمان در مورد ساپورت تاسیسات پیش ساخته شده بود ، واحد تولید محتوا با همکاری واحد فنی به بررسی همه جانبه، نشر و اطلاع رسانی در مورد ساپورت تاسیسات پرداخت.

ازین رو طی پروسه اطلاع رسانی جامعی شامل چندین مقاله و ویدیو به صورت کامل و مفصل تمام جنبه های مختلف ساپورت مدولار تاسیساتی را در سایت fantap.co.com منتشر می کنیم.

موضوعاتی که امروز در این مقاله به بحث و بررسی در موردشان می پردازیم لزوم استفاده از سیستم های ساپورت تاسیساتی پیش ساخته و مدرن خواهد بودو اینکه استفاده از ساپورت تاسیسات پیش ساخته چه باید ها  و نبایدهایی دارد.

تعریف ساپورت تاسیسات:

در صنعت و ساختمان و یا در هرجایی که نیاز به مهار کننده (نگهدارنده) به منظور تحمل وزن و کنترل بارهای وارده از تجهیز به سازه وجود دارد ،  مجبور به استفاده از سیستم ساپورتینگ می باشد. به طور کلی ساپورت تاسیسات در وهله اول وظیفه تحمل وزن المان هایی را دارد که روی سازه باید سوار باشند.

مبحث ساپورت های مدولار تاسیسات در کشور ما شاید چند سالی بیشتر نیست که مورد توجه قرار گرفته است. این در صورتی است که در کشورهای توسعه یافته مدت زیادی است که از روش ساپورت های سنتی و تجهیزات مورد نیاز به عنوان ساپورت تاسیسات در ساختمان ها و در صنعت استفاده نمی شود. بحث ها و چالش های ساپورت تاسیسات مدولار و مسایلی که هر نوآوری مدرنی در بدو استفاده ، به همراه دارد را در ادامه بررسی می کنیم.

مشکلات استفاده از ساپورت های سنتی

با گذر زمان و با توجه به نیاز صنایع مختلف از قبیل پروژه های ساختمانی، نفت و گاز و... تمامی صنایعی که نیاز به نصب تاسیسات در پروژه داشتند ، روال کار به این منوال بود که یک سری مقاطع کارگاهی را شخص خود استادکار، لوله کش، اهنگر و تمام کسانی که نیاز به نصب تجهیزشان در پروژه بود ، مشخص می کردند و شخصا خودشان وظیفه طراحی و ساخت ساپورت تاسیسات برای کارشان برعهده داشتند. استاد کاران از قطعات و فلزات مختلفی مانند تیر آهن ها، نبشی ها برای حمل و مهار این تاسیسات استفاده می کردند.

جرقه طراحی ساپورت تاسیسات مدرن چگونه رقم خورد

با گذشت زمان بعد از مدتی درگیری و مشاهده مشکلات ناشی از نوع کار فرسایشی و بی نظم ساپورتینگ سنتی، مبحث طراحی مهندسی مطرح می شود که در بحث ضخامت و وزن قطعات و بار تحمیلی به سازه ساختمان ، بحث رگلاژ و.. نیاز به مقاطعی دارند که بتوانند بحث هندسه ساپورت را توسعه ببخشند.

fantap.co.com جرقه تولید ساپورت پیش ساخته تاسیساتی

با تصمیم به پیشرفت در نصب ساپورتینگ مهندسین در نظر داشتند راه حلی ارائه دهند تا همانطور که پایپینگ، داکتینگ و تریینگ را طراحی می کنند، بتوانند از همان ابتدا طراحی دقیق تر و اعمال نظر بیشتری بر روی طراحی و نصب ساپورت تاسیسات نیز داشته باشند. در سیستم ساپورت کاری سنتی پیمانکارها و استاد کاران در مرحله اجرا تصمیم گیری می کردند که مقطع سبک تر یا سنگین تری استفاده گردد. اینکه در مرحله اجرا به صورت فی البداهه همان استاد کار لوله کش تصمیم بگیرد که به فرض مثال تصمیماتی چون استفاده از نبشی اضافه آمده از دیگر قسمت های پروژه در قسمت  دیگر بدون اهمیت به تبعات ، از بین برود. به مرور زمان با توجه به مشکلات و خساراتی که ساپورت کاری سنتی به وجود آورد، تصمیم بر این شد که همه چیز از قبل با محاسبات مشخص  شود. یعنی همانطور که مسیر لوله کشی و کانال کشی و مسیر کانال ها و سینی های برق در نقشه و پلان های تاسیساتی جا نمایی می شوند ، ساپورت های تاسیساتی الکتریکال و مکانیکال نیز در همان مرحله طراحی دقیق و قابل اظهار مهندسی نیز قرار گیرند.  این پروسه به این صورت است که ساپورت ها هم از همان ابتدا به صورت یک نقشه آماده ابلاغ شود.

مقایسه قیمت تمام شده ساپورت تاسیسات مدولار با سنتی

این سوال بار ها و بار ها ذهن مهندسان ، متصدیان امور ساختمانی و پیمانکاران را به خود درگیر کرده است. بحث تفاوت قیمتی از موضوعات داغ و قابل بحث می باشد. تقریبا همه فعالان در زمینه ساخت زمانی که در داخل پروژه با پرزنت همکاران ما در مورد ساپورت تاسیسات مدولار  قرار می گیرند موضوع قیمت برایشان بسیار حایز اهمیت است. زمانی که مهندسین در همان ابتدا به یک لیست قطعات مورد نیاز برای ساپورت تاسیسات مدرن مواجه می شوند در وهله اول گمان می کنند که ساپورت تاسیسات مدرن گرانتر است. در این مقاله به بررسی دقیق تفاوت قیمت تمام شده بین ساپورت تاسیسات مدرن و سنتی می پردازیم.

موضوع تفاوت قیمتی ساپورت تاسیسات مدولار و سنتی ابعاد مختلفی دارد. گاها دیده می شود که بعد از ماه ها کار در پروژه ها ، بعضی عزیزان به اشتباه مفاهیمی از این گزارشات نتیجه گیری می کنند که واقعا نیازمند صرف زمان بیشتر برای تحلیل مهندسی هستند.

مقایسه کیفی. سنتی یا مدرن ؟

از نظر دید کیفی اگر بخواهیم خیلی کلی به این قضیه نگاه کنیم به فرض مثال یک نبشی سه یا چهار را با یک پروفیل سوراخ دار گالوانیزه 15*15 که تقریبا هم رده هستند را مقایسه کنیم. پروفیل سوراخ دار گالوانیزه بسیاری مشخصات مکانیکی و فنی دارد که با هیچ نبشی قابل مقایسه نیست.

پیمانکاران، مشاورین و کارفرمایان محترم در هنگام بر آورد هزینه نگاه وزنی به متریال استفاده شده دارند. البته این قضیه از روال وزن گرایی در هنگام استفاده از آهن و فولاد مصطلح می باشد.

اولین نکته منفی همینجا به مباحث فنی وارد می شود. ظرافت ساخت ، در مقاطعی که بار سنگین تر و کار سختتر است و بالعکس، در مقاطعی که استفاده از متریال سبک تر و یا سنگین تر هست نادیده گرفته می شود . این اشکالات وارده ناشی از محاسبه قیمت ساپورت با معیار وزن می باشد.

این درصورتی است که ساپورت تاسیسات مدرن به صورت متری و عددی، قیمتش محاسبه می شود.

مثالی در باب مقایسه ساپورت تاسیسات مدرن و ساپورت تاسیسات سنتی

مثلا اگر نبشی سه را با پروفیل 3535 مقایسه کنید . نبشی 3  قیمت کمتری دارد. اما باید توجه داشت که این نبشی خام است. بعضا چرب و روغنیست ، داخل کارگاه از این نبشی استفاده شده، روی نبشی جوشکاری انجام می شود . سمباده و گل جوش باید از روی نبشی ریخته شود.و در صورت نیاز معمولا سوراخ هایی باید روی نبشی زده شود،برای دوبل کشی نیاز است تا با جوش نبشی را به صورت دوبل در بیاورند.

دوام و حفاظت در برابر خوردگی

موضوع بعدی به حفاظت در برابر خوردگی برمی گردد، استفاده از ضد زنگ، رنگ های اپوکسی و دیگر رنگ ها برای جلوگیری از خوردگی در استفاده از نبشی و ساپورت تاسیسات سنتی یک کار قطعی و بدون گریز است

ساپورت-تاسیسات-فن-آوران-نصب-تاسیسات-پارسیان1

زمان عامل هزینه

وقتی وارد مباحث عملیاتی می شویم به غیر ازاین که حجم عملیات انجامی زیاد می شود، از طرفی زمان بسیار بیشتری نیز صرف انجام این امور می گردد و زمان در پروژه ها به خودی خود، یک المان پرهزینه مطرح می شود. همانطور که می دانید پروژه ها برنامه کار و زمان دارند و اگر پروژه دیرتر از زمان مقرر، تمام شود و بهره برداری به تعویق بیافتد ، کارفرما و ذی نفعان پروژه متضرر می شوند.

نتیجه گیری مقایسه قیمتی ساپورت تاسیسات مدرن و سنتی

ساپورت-تاسیسات-فن-آوران-نصب-تاسیسات-پارسیان2-نصب-شده-در-پروژه

پس بحث عملیاتی و در بحث دستمزدهایی که در بحث ساپورت تاسیسات مدرن حذف می شود ، سبب می شود که ساپورت تاسیسات مدولار به صرفه تر از ساپورت های سنتی باشد. حال بسیار دیده شده در حین انجام عملیات ساپورتینگ، کارهایی از قبیل سوراخ کاری و جوش کاری و.. نیاز به تنظیمات مجدد باشند. به فرض مثال ساپورت تاسیسات سنتی که با جوش کاری انجام شده باشد در صورت بروز مشکلاتی از قبیل تغییر ارتفاع ، نشتی لوله و نیاز به تعویض آن و.. باید جوش ساپورت بریده شود. این ساپورت بریده شده به غیر از اینکه جلوه و منظره خوبی نخواهد داشت ، از کیفیت کار نیز به میزان زیادی می کاهد. اگر بخواهیم نتیجه گیری کنیم در باب مقایسه قیمت ساپورت تاسیسات مدرن و ساپورت تاسیسات سنتی باید عوامل ذکر شده در بالا را لحاظ کنیم .

با در نظر گرفتن و کنار هم قرار دادن مواردی که بالا ذکر شد : از جمله

  1. بحث زمان
  2. مباحث میزان بار قابل تحمل ساپورت برای ساختمان
  3. لحاظ کردن طراحی مهندسی و اصولی که در ساپورت تاسیسات مدرن داراست دریک گزارش توجیهی کامل که تمام جوانب و ابعاد هزینه را در بر گرفته باشد.

ساپورت تاسیسات مدولار لینکران یا مدرن بسیار اقتصادی تر می باشد.

خدمات فن تاپ (زیرمجموعه گروه صنعتی لینکران)

برای درک بهتر و بیشتر خدمات شرکت فن آوران نصب تاسیسات پارسیان از گروه صنعتی لینکران، با ذکر و بررسی مثالی از یک پروژه با ما همراه باشید. پروژه ای را در نظر بگیرید که سقف آماده شده و نقطه استارت تاسیسات در برنامه زمان بندی نزدیک است. پروژه آماده است تا مباحث لوله کشی کانال کشی رایزر موتورخانه و... شروع کنند. کاری که لینکران می تواند انجام دهد و در چارچوب خدماتی ما قرار می گیرد، بازدید از پروژه در وهله اول می باشد. قبل ازاین که بخواهیم وارد نقشه های تاسیساتی بشویم با پروژه تعاملی برقرار می کنیم که ببینیم که کارفرما و یا شرکت مشاور و پیمانکار چه توقع و انتظاری از ساپورت تاسیساتی مدرن ما خواهند داشت؟  آیا صرفا مهارتجهیزات برای شما کفایت می کند ؟؟ و یا بحث ناشی از بارهای ناشی از شریان سیال را می خواهید در نظر بگیرید ؟ آیا مباحث و پارامترهای مربوط به زلزله را می خواهید در ساپورت تاسیسات مدرنتان لحاظ فرمایید ؟   این سناریوهای طراحی از خود پروژه پرسیده می شود و قدرت انتخاب برای پیاده  سازی هر کدام از سناریوهای ارائه شده را دارید.

بعد وارد نقشه های تاسیساتی می شویم . ما نقشه های تاسیساتی را از پروژه دریافت می کنیم . در واحد فنی مهندسی، تیم طراحی و تیم فنی فن آوران نصب تاسیسات پارسیان روی این نقشه کار می کنند ، نقشه ها کاملا بررسی و خوانده می شود . از گروه صنعتی لینکران با مهندسین مسئول پروژه تماس گرفته می شود.  و در صورت نیاز به برگزاری جلسه مجدد این کار مجددا انجام می شود.

با توجه به سناریویی که از سمت پروژه به عنوان تصمیم نهایی برای اجرا گرفته شده، طرح های لازم در تیم طراحی واحد فنی انجام می شود .بعد از اتمام طراحی ساپورت هاو براوردهای لازم انجام می گردد. این برآورد به این دلیل است با توجه به سناریوی طراحی درخواست مشاور و کلاس طراحی چه قطعاتی نیاز هست. در این تبادل نقشه پیمانکاران و مهندسین متوجه می شوند که ساپورت ها هر کدام چه وزنی را تحمل می کنند . و چقدر جا گیری در پروژه دارند و بررسی می شود که با تجهیزات دیگر در تداخلی نباشد و.. .

معمولا در این مرحله از سمت پروژه درخواست نصب نمونه داده می شود که همکاران واحد اجرایی در پروژه حاضر می شوند و آموزش تئوری و ورکشاپ عملی برگزار می کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *