ساپورت مدولار

ساپورت مدولار

ساپورت مدولار

پیشگفتار:

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی ، عرصه تاسیسات نیز ازین پیشرفت بی نصیب نمانده است . و نو آوران این رشته از صنعت، دستاوردهای تحسین برانگیزی داشته اند. که ساپورت مدولار نیز یکی ازین دستاوردهای نوین حاصل از تلفیق علم و فن است .

 مزیت‌های روش ساپورت‌گذاری مدرن نسبت به سنتی :

  • کاهش زمان اجرا و افزایش سرعت اجرا
  • افزایش طول عمر و کارایی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
  • بهبود ارگونومیکی شرایط نصب برای کادر اجرایی
  • کاهش هزینه های نگهداری و نصب
  • کاهش خوردگی در فولاد بدلیل استفاده از روکش روی (گالوانیزه) و کیفیت بهتر مقاومت در برابر خوردگی پروفیل‌ها و بست‌های لوله و حذف رنگ‌آمیزی و عملیات ضدزنگ با داشتن این قابلیت که می‌توان قطعات و پروفیل‌های لینک را رنگ نیز نمود.
  • کاهش حجم جوشکاری و در نتیجه کاهش اتصالات صلب و هزینه‌های جوشکاری و آزمون‌های غیر‌مخرب و افزایش انعطاف‌پذیری سازه بدلیل استفاده از پیچ و مهره و بنابراین مقاومت بیشتر در برابر زلزله
  • طراحی مهندسی پیشرفته‌تر و استفاده از نرم افزارهای تحلیلی جهت تحلیل و طراحی بهتر ساپورت‌های تاسیساتی و در نتیجه افزایش استحکام، سختی و پایداری و شکیل بودن سازه نهایی
  • افزایش قابلیت اعتماد سازه نهایی
  • نگهداری بهتر و مناسب‌تر سازه
  • نیاز کمتر به جوشکاران ماهر

طراحی مهندسی پیشرفته‌تر

در روش سنتی بدلیل استفاده از نبشی و قوطی و ناودانی و … و استفاده از روش اتصال جوشکاری بجای استفاده از پروفیل‌های دارای سختی و استحکام بسیار بالاتر بدلیل طراحی مهندسی شکل پروفیل و استفاده از لبه های استحکام بخش و شکل پروفیل خصوصا SL و G و روش اتصال‌دهی پیچ و مهره و استفاده از  C-FLAT WASHER و … روش سنتی دارای پایداری و سختی و استحکام بسیار بسیار پایین‌تر و نسبت استحکام به وزن بسیار پایین‌تر است . در روش مدرن بدلیل استفاده از کدها و نرم افزارهای تحلیلی و طراحی و استانداردهایی نظیر ASTM , DIN   طراحی و قطعات از مهندسی بسیار پیشرفته‌تری برخوردارند.

ساپورت مدولارکاهش حجم جوشکاری با استفاده از ساپورت مدولار

از میان انواع روش‌های اتصال در سازه‌های فلزی همواره اعتماد و تکیه فنی و مهندسی بر اتصالات پیچ و مهره‌ای به عنوان عامل اصلی یکپارچگی سیستم‌هاي سازه‌اي بوده و طبق گزارش زلزله‌هاي گذشته بیشترین خسارات در سازه‌های فلزی در هنگام زلزله ناشی از مشکل جوشکاري اتصالات تعیین شده است. جوشکاری بخاطر محدودیت در تامین برق مکفی و بکارگیري دستگاه‌هاي جوش مدرن  (با نرخ نفوذ بالا و استاندارد)و عدم وجود تیم‌هاي مجرب و… نه تنها فاقد کیفیت است. بلکه کاملاً دست و پاگیر و داراي پروسه‌اي زمان‌بر می‌باشد و به این دلیل با به حداقل رساندن حجم جوشکاری تمام محدودیت‌ها و معایب فوق برطرف می‌شوند.

 

کاهش خوردگی بدلیل استفاده از روش گالوانیزه گرم

واکنش شیمیایی یا الکتروشیمیایی فلزات با محیط را خوردگی میگویند.در روش گالوانیزه گرم با روکش‌دهی با فلز روی در هنگام خوردگی در محیط‌های خورنده و مرطوب فلز روی خورده شده و فولاد حفظ می‌گردد. در نتیجه عمر قطعات و مجموعه بسیار بالاتر می‌رود. همانطور که در شکل های زیر مشاهده می­ شود، ساپورت های اجرا شده به روش سنتی سطحی مستعد خوردگی و کاهش مقاومت مکانیکی به خصوص در اثر قرار گرفتن تحت بارهای اصطکاکی به مرور زمان را دارند. همچنین در مقابل عواملی همچون رطوبت نسبی بالا حساس به خوردگی هستند.

افزایش عمر مفید تاسیسات و تجهیزات

به­ دلیل استفاده از بست‌های عایق‌دار از تماس مستقیم فلز با فلز هنگام اتصال لوله به سازه ساپورت از انتقال لرزش و ایجاد سر و صدا، جلوگیری می‌گردد. همچنین در خطوط طولانی، لوله‌ها به جای استفاده از سیستم گاید سنتی که باعث اصطکاک فلز به فلز و اصطحلاک لوله‌ها می‌گردد. از سیستم اسلایدر شرکت لینک می‌توان استفاده نمود که ضریب اصطکاک را از 0.3 به 0.08 کاهش داده است و باعث حرکت روان‌تر لوله روی ساپورت مدولار می‌شود. و نیروی جانبی کمتری نیز به ساپورت وارد می‌شود. این ساپورت ها باعث افزایش وزن سازه ساختمان نیز خواهد شد.

علاوه بر هزینه مالی و زمانی اجرای ضد زنگ، در زمان نصب در مکانهای اتصال، امکان از بین رفتن ضد زنگ و خوردگی وجود دارد.همانطور که در شکل زیر مشاهده می­شود، کاربرد ساپورت های سنتی برای لوله ها و تجهیزات تاسیساتی با سایز لوله های مختلف، در قسمت­های مختلف تماس فلز با فلز صورت گرفته است. که ضمن افزایش ضریب اطمینان و بارهای جانبی، مشکلات اجرایی فوق الذکررا به همراه خواهد داشت.

مزایای سیستم فلنج‌بندی کانال هوا به روش لینکران در مقایسه با فلنج سیستم سنتی:

  • مقاوم‌سازی و بالا بردن استحکام کانال
  • اتصال‌دهی مناسب کانال‌ها
  • بالا بردن عمر کانال
  • سرعت اجرای بالا
  • شکیل بودن
  • کارایی بهتر سیستم

 

a)مقاوم‌سازی و بالا بردن استحکام، کارایی، عمر و شکیل بودن

در روش لینکبه دلیل استفاده از پروفیل فلنج، گوشه، کلیپس، نوار هوا‌بند (گسکت)، ماستیک و… نسبت به نبشی‌های متداول برای اتصال دو کانال هوا  مقاومت مکانیکی، شکیل بودن و کارایی سیستم کانال- فلنج بیشتر شده و نشتی هوا از کانال کمتر می‌گردد. در روش لینک بدلیل استفاده از تکنولوژی گالوانیزه گرم و حذف و کاهش خوردگی شاهد بالا رفتن عمر سیستم کانال-فلنج هستیم. جهت استانداردسازی کاهش نشتی کانال از استانداردهای SMACNA  و  DW 144 بهره گرفته می‌شود.

b)اتصال‌دهی مناسب کانال‌ها

در روش لینک با استفاده از سیستمی مهندسی دو کانال توسط پروفیل فلنج و گوشه به هم متصل می‌شوند. و نه با نبشی‌های استفاده شده در سیستم سنتی و بنابراین اتصال بسیار بهتر انجام می‌شود. خصوصا اینکه با استفاده از ماستیک و نوار هوابند نشتی به حداقل می‌رسد. در این خصوص لینک دارای مدارک و مستندات تست نشتی هوا از فلنج کانال مطابق استاندارد DW144 می‌باشد.

شرکت فن آوران نصب تاسیسات پارسیان (فن تاپ)

به عنوان تولید کننده در بخش صنایع تاسیسات مکانیکال والکتریکال مفتخریم تولیداتی ملی با قیمت مناسب و کیفیت جهانی را در اختیارتان قرار دهیم.

شرکت فن تاپ ارائه دهنده انواع ساپورت های تاسیسات از جمله پروفیل های فولادی گالوانیزه ،  لرزه گیر های مکانیکی ،بیم کلمپ ها ، سیستم های فلنج کانال های هوا با برند لینکران در سراسر کشور است.

2 دیدگاه

  • یلدا شادکام

    با سلام آیا سیستم فلنج کانال هوا را برای کانال هایی با سایز های بالا میتوان استفاده کرد ؟

    • reza nazari

      سیستم فلنج کانال برای فشارهای کم و متوسط و زیاد که بر اساس ابعاد کانال سایز پروفیل ماستکی دار فلنج انتخاب می گردد. که برای سایزهای بالاتر قابلیت تولید دارد.

  • ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *